vertrouw je voeding

Weet wat je eet en eet wat je kent. We geloven in een wereld waarin voeding van het land komt. Niets kunstmatigs. Uitsluitend wat de natuur bedoelde. Niets meer, niets minder. Voor jou, voor de planeet, voor iedereen. Provamel zet zich ervoor in dat jij je voeding weer kan vertrouwen. En om je dat vertrouwen terug te geven, zijn we open en eerlijk in alles wat we doen en zeggen. Als het niet goed voor jou is, is het niet goed voor ons. We zijn niet perfect, maar sinds we in 1983 zijn begonnen, zijn we toegewijd aan verbetering. Beetje bij beetje, jaar na jaar.

Streven naar beter

Al onze producten zijn biologisch* en plantaardig. We respecteren de natuur en hanteren strikte regels om respect voor het milieu te garanderen. Al onze producten zijn GMO-vrij en biologisch gecertificeerd. Dat betekent minder pesticiden en antibiotica in jouw lichaam en in de grond. Zoals bij alle biologische producten zitten er ook in onze etenswaren geen kunstmatige additieven, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. We evalueren elk ingrediënt grondig op zijn toegevoegde waarde en zullen nooit onnodige ingrediënten gebruiken. We zijn open en eerlijk, zodat al onze ingrediënten voor iedereen begrijpelijk zijn evenals waarom we ze erin stoppen. Als iets niet  geschikt is, laten we het eruit. We zijn niet perfect, maar sinds ons begin in 1983, streven we naar verbetering.

duurzame biologische ontginning en inkoop

Voor onze soja, haver, rijst of amandelen (of hazelnoten) werken we het liefst met kleine, lokale biologische boeren in Europa in plaats van met de grote spelers op de wereldmarkt. Op die manier ontwikkelen we langdurige, persoonlijke relaties met onze producenten op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Ze weten dat ze bij ons een veilige toekomst hebben en wij weten dat we het beste van hun oogst krijgen. Ook wanneer we wereldwijd naar ingrediënten moeten zoeken, zoals voor cacao, zorgen we ervoor dat onze bronnen duurzaam zijn. Alle ingrediënten die we inkopen zijn veganistisch, GMO-vrij en biologisch.

toegewijd aan duurzame productie

Over het algemeen is de productie van plantaardige voeding zeer efficiënt in het gebruik van hulpbronnen. Onze sojadrinks gebruiken zelfs minder land, minder water en minder CO2. Het gebruik van gewassen om mensen te voeden is efficiënter dan ze te gebruiken om eerst dieren en daarna mensen te voeden, en het eten van een gezond, duurzaam plantaardig dieet helpt enorm bij het verminderen van onze impact op de planeet. Wij trekken duurzaamheid door op alle vlakken - zo kunnen we met trots stellen dat in onze fabriek alle Provamel producten op een CO2-neutrale manier worden geproduceerd.

x