opkomen tegen klimaat-verandering

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar onze generatie mee wordt geconfronteerd, en CO2-reductie is iets dat Provamel al heel lang serieus neemt. In december 2016 bereikten de Verenigde Naties een ambitieuze internationale overeenkomst over klimaatverandering. Het doel was om tegen het einde van de 21e eeuw de opwarming van de aarde ver onder de 2 °C (en zelfs 1,5 °C) te houden, om zo de ergste gevolgen van klimaatverandering te beperken. Maar ook voor dat verdrag droegen wij al ons steentje bij. In 2011 werd Provamel een van de eerste Europese voedingsbedrijven die toetrad tot het WWF Climate Savers-programma. En ook nu blijven we ons inzetten voor op wetenschap gebaseerde doelen: onze emissies verminderen in overeenstemming met het wereldwijde reductietraject dat tot doel heeft het broeikaseffect tot onder de 2 °C te beperken.

German-B-Corp-Logo-Black-RGB

trots op onze  b corp certificatie

Provamel is er trots op gecertificeerd te zijn als een geregistreerde B Corporation. B Corps zijn bedrijven die samen een wereldwijde beweging hebben gevormd met een langdurige toewijding aan niet alleen winst maar ook sociale vooruitgang, milieu en transparantie in alles wat ze doen. Kom meer te weten over de hoge normen op https://bcorporation.net/about-b-corps 

production_4

toegewijd aan duurzame productie

Over het algemeen is de productie van plantaardige voeding zeer efficiënt in het gebruik van hulpbronnen. Onze sojadrinks gebruiken zelfs minder land, minder water en minder CO2. Het gebruik van gewassen om mensen te voeden is efficiënter dan ze te gebruiken om eerst dieren en daarna mensen te voeden, en het eten van een gezond, duurzaam plantaardig dieet helpt enorm bij het verminderen van onze impact op de planeet. Wij trekken duurzaamheid door op alle vlakken - zo kunnen we met trots stellen dat in onze fabriek alle Provamel producten op een CO2-neutrale manier worden geproduceerd.

komaf maken met koolstof

We willen de klimaatverandering bestrijden en onze CO2 emissies op lange termijn reduceren. In 2014 besloten we onze productie-uitstoot te compenseren door bomen aan te planten met WeForest. We hebben al meer dan 25.000 bomen geplant, wat gelijk staat aan zo’n 10.750 ton CO2. We beseffen dat dit niet zaligmakend is want we stoten uiteraard nog steeds CO2 uit. Onze voornaamste doelstelling is en blijft dan ook onze uitstoot beperken in plaats van te compenseren.

In plaats van 100% koolstofneutraal te willen zijn, maken we liever écht impact. We zijn trots dat onze uitstoot tussen 2010 en 2020 fors verminderd is dankzij veel investeringen in efficiënt energieverbruik en groene elektriciteit. Zo konden we de directe koolstofuitstoot per Provamel-product met 35% doen dalen. We blijven streven naar verbeteringen; het maakt deel uit van ons DNA. We hopen dat onze manier van werken ooit de standaard wordt in de ganse sector.

Onze beslissing om onze koolstofuitstoot te verminderen in plaats van te compenseren, betekent niet dat we WeForest niet meer steunen. Integendeel, we blijven investeren in dergelijke initiatieven en projecten maar niet meer louter als compensatie. We doen het voor de planeet en voor alles en iedereen die erop leeft.

We maken gretig kennis

Dit is Greet. Zij is onze manager duurzame ontwikkeling. Het is haar passie om ervoor te zorgen dat Provamel plantaardige producten op de meest duurzame manier worden geproduceerd. Laat het haar weten als je een  suggestie of vragen hebt!

x