waarom dit manifesto?

We weten het: we zijn een cool merk… Maar dat is niet ons voornaamste doel. We willen in eerste instantie onze planeet cool(er) maken door een positieve impact te creëren. We staan met onze beide voeten op de grond (of beter: in de bodem) en houden van cijfers en feiten. We willen 100% transparant zijn over wat we doen, van onze ingrediënten en producten tot onze verpakkingen en transport. We hebben dit Manifesto opgesteld om de daad bij het woord te voegen. We willen dat je ons merk volledig begrijpt en vertrouwt, en we vinden het belangrijk om ook te communiceren over onze moeilijkheden. We komen op ons pad namelijk heel wat hindernissen tegen – het is echt niet allemaal rozengeur en manenschijn. Gelukkig zijn we 100% gedreven om ervoor te gaan. Aangezien we kicken op facts en figures, geven we regelmatig een no-nonsense update over de stappen die we zetten en de vooruitgang die we maken.

Ons Manifesto is gebaseerd op onze 2 hoofddoelstellingen tegen 2025:

We nemen het voortouw in de overgang naar regeneratieve biologische landbouw - #SaveOurSoil.

  • We focussen in eerste instantie op: soya, amanndelen en haver.

We zijn open en eerlijk in alles wat we zeggen en doen zodat jij je voeding 100% kan vertrouwen #TrustYourFood

  • We hebben een digitale tool ontwikkeld waarmee je de volledige weg kan volgen die onze belangrijkste ingrediënten afleggen, van in de grond tot in de winkel.
  • Ingrediënten en additieven die de consument niet begrijpt, herkent of overbodig vindt, laten we weg of vervangen we. Uiteraard zonder afbreuk te doen aan de heerlijke Provamel-smaak!
  • We willen nog meer samenwerken met lokale bioboeren dan we vandaag al doen.

Zin om ons Manifesto tot op de bodem uit te pluizen? Ga  je gang!

x