Amandel

ingredients_0001s_0003_ALMOND-1_3

oogst in de late zomer

Onze biologische amandelen komen uit het gehele Middellandse Zeegebied. Ze worden eenmaal per jaar in de late zomer geoogst als ze helemaal rijp zijn

ingredients_0001s_0002_ALMOND-2_2

zorgvuldig geselecteerd

De boeren selecteren noten van goede kwaliteit uit de oogst van verschillende soorten amandelen. Om ze vers te houden worden ze op het laatste moment schoongemaakt, gecontroleerd en gekraakt.

ingredients_0001s_0000_ALMOND-4_2

licht geroosterd en vermalen

De amandelen worden licht geroosterd naar smaak en vermalen. Het malen van de noten doet de natuurlijke oliën vrijkomen. Het verandert de amandelen in een gladde pasta en concentreert de amandelsmaak.

ingredients_0001s_0000_ALMOND-4_2

Ons recept

Voor onze drinks mengen we de amandelpasta met water en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Alle ingrediënten per product zijn te vinden op de afzonderlijke productpagina's.

Soja

ingredients_0003s_0003_SOYA-1_3

geoogst in de herfst

Onze biologische sojabonen worden allemaal geteeld binnen Europa. Onze boeren beginnen eind april met het zaaien van de sojabonen. De oogst van sojabonen hangt af van de lokale bodem, het klimaat en de soort boon. In Europa oogsten we sojabonen tussen midden september  en oktober.

ingredients_0003s_0002_SOYA-2_3.

zorgvuldig geselecteerd

We selecteren alleen die sojabonen (uit de meer dan duizend soorten) die hoogwaardige eiwitten bevatten. We staan ​​er bovendien op dat ze ProTerra-gecertificeerd, 100% traceerbaar en GMO-vrij zijn. Zodra ze bij ons zijn aangekomen, ondergaan ze een strenge kwaliteitstest om te garanderen dat ze aan onze hoge normen voldoen.

ingredients_0003s_0001_SOYA-3_3

gepeld en vermalen

Na het testen worden onze hoogwaardige sojabonen gepeld, grondig gereinigd en vermalen tot een pastavormige basis.

ingredients_0003s_0000_SOYA-4_3

Ons recept

Voor onze drinks mengen we de sojabasis met water en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Alle ingrediënten per product zijn te vinden op de afzonderlijke productpagina's

Kokosnoot

ingredients_0000s_0003_COCONUT-1_1

geoogst gedurende het jaar

Onze biologische kokosnoten zijn afkomstig uit Zuidoost-Azië. Kokosnoten worden het hele jaar door geoogst - om de drie maanden om precies te zijn. Na de oogst wordt elk deel van de kokosnoot gebruikt.

ingredients_0000s_0002_COCONUT-2_3

zorgvuldig geselecteerd

Eenmaal geoogst, selecteert onze lokale boerencoöperatie de kokosnoten voor ons en voert een strenge kwaliteitscontrole uit.

ingredients_0000s_0001_COCONUT-3_3

de gehele kokosnoot wordt gebruikt

De kokosnoten worden van hun schil ontdaan en gekraakt. We gebruiken alleen kokosvlees en water voor onze voedingsmiddelen en drinks, maar er gaat niets verloren. De andere delen van de kokosnoot worden gebruikt om kokosolie te maken, om biodiesel te produceren en zelfs om meubels te maken.

ingredients_0000s_0000_COCONUT-4_3

Ons recept

Voor onze drinks mengen we het kokoswater en kokosvlees met water en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Alle ingrediënten per product zijn te vinden op de afzonderlijke productpagina's.

Probeer onze kokosnootproducten

Haver

ingredients_0002s_0003_OAT-1_3

geoogst in europa

We gebruiken zorgvuldig geselecteerde biologische haver afkomstig uit Europa. Haver is heel duurzaam in vergelijking met andere granen. Het heeft een lage ecologische voetafdruk door het lage koolstof- en landgebruik, het beperkte gebruik van meststoffen en het feit dat er geen water wordt gebruikt voor irrigatie

ingredients_0002s_0002_OAT-2_3

zorgvuldig geselecteerd

Eenmaal geoogst, selecteren we verschillende soorten haver die samen onze kenmerkende milde, zachte smaak creëren.

ingredients_0002s_0001_OAT-3_3

droog gemalen en geconcentreerd

Na de oogst worden de verschillende soorten haver droog tot bloem gemalen. Vervolgens worden water en enzymen toegevoegd en wordt het mengsel verwarmd om een ​​sterk geconcentreerde haverbasis / vloeistof te creëren.

ingredients_0002s_0000_OAT-4_3

ons recept

Voor onze drinks mengen we de haverbasis met water en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Alle ingrediënten per product zijn te vinden op de afzonderlijke productpagina's.

Probeer onze haverproducten
harvest_9 harvest_9

duurzame biologische ontginning en inkoop

Voor onze soja, haver, rijst of amandelen (of hazelnoten) werken we het liefst met kleine, lokale biologische boeren in Europa in plaats van met de grote spelers op de wereldmarkt. Op die manier ontwikkelen we langdurige, persoonlijke relaties met onze producenten op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Ze weten dat ze bij ons een veilige toekomst hebben en wij weten dat we het beste van hun oogst krijgen. Ook wanneer we wereldwijd naar ingrediënten moeten zoeken, zoals voor cacao, zorgen we ervoor dat onze bronnen duurzaam zijn. Alle ingrediënten die we inkopen zijn veganistisch, GMO-vrij en biologisch.

greet_2

we maken gretig kennis

Dit is Greet. Zij is onze manager duurzame ontwikkeling. Het is haar passie om ervoor te zorgen dat Provamel plantaardige producten op de meest duurzame manier worden geproduceerd. Laat het haar weten als je een  suggestie of vragen hebt!

x